2006-03-24

grodan trånar..












så här dags på året luktar det grus utomhus..
vintervägarna har smält..
och kvar ligger gruset..

när det luktar grus är det dags att ta fram hojen..
man borde ta fram sin motorcykel...
om man nu hade någon dvs..

för fjorton år sedan såldes den..
gravid..fattig.. feg...

varje år sedan dess är det likadant..
en stark längtan..

efter att ta fram hojen..


det blir nog en ny..
så småningom..

12 kommentarer:

PGW sa...

Klart du ska ha en ny hoj! Jag ska också ha en när jag har tagit körkott för den också ...

Peter Madison sa...

Klart grodan ska ha hoj...! Fast jag tycker nog det luktar mer hundbajs än grus.....Det som göms i..... Längtar till sommaren och lukten av våt asfalt......

Lyckliga Grodan sa...

här på landet.. verkligen vischan luktar det grus... hundarna bajsar i skogen.. eller i sin hundgård..

Sol och skugga sa...

Men hallå! Vad pratar ni om? Vadå hundbajs och grus? Jag tycker att våren luktar damm och blött gräs och sumpskit om jorden.

När det gäller grodans längtan efter motorcykel kan jag förstå det helt. Jag har aldrig kört själv men jag har åkt bakpå.....
/Bisse

Lyckliga Grodan sa...

bisse var bor du??
det norrländska inlandet bjuder gruslukt på våren..

Vigg sa...

Döden på två hjul... flyger banne mig hellre....eftersom Viggen följer våren (till viss del) kan det meddelas att Vintergäcken blommar för fullt.... i sprickorna i asfalten....

Höres
Vigg62

Monica med yffen sa...

Du passar på en motorcykel, kan jag se på bilden :) men jag håller med vigg. Tycker de är farliga. Oskyddade och farliga.

Anders sa...

Sett dig hänga lite på Spacelounge. Blev tvungen att kolla umgänget.
En fjortongroda. Häftigt. Jag fasar med stigande fascination. Äldsta grodan bara 3,5 än...
Att längta efter en hoj över tiden sådär. Ibland undrar jag varför vi stannar i längtan. Är det själva längtan vi vill ha? Trots allt.
Nostalgitripp liksom.
Själv längtar jag intill döden efter att hoppa fallskärm igen. Men det hände saker. Barn. Allt annat.
Tur att jag äntligen tog mig tid att kolla in Spacelounges umgänge.
Ha det!

Jenny sa...

Skulle inte grodan kunna nöja sig med en fin cykel. Man kan få ruskiga adrenalin kickar och blås i håret om man bara trampar på ordentligt.
Fast det är ju inte riktigt samma sak kanske...

Lyckliga Grodan sa...

vigg.. du har rätt tyvärr.. det är mycket farligare att köra hoj än att flyga.. logiska resonemang har alltid varit svårt för människan.. och förlåt.. grodor.. det är liksom roligare att sitta bakom styret än att klämma in sig i en trång flygstol... ja.. och så vidare.. jag har många argument mot aerospace och för landsvägsåkning med vinden i fejan.. inte så logiska..men..

monica.. visst är jag snygg ;)

Lyckliga Grodan sa...

anders.. välkommen hit... du har ju såå mycket roligt framför dig.. jag är förbluffad, slagen med häpnad över hur roligt det är med knoddar... när de växer upp och blir egna personer med egna sfärer.. intressen humor temperament..
det är en njutning.. även om det är det svåraste jag någonsin gjort.. att vara förälder.. så är det också det roligaste..
drömmar ja.. för min del har det varit ekonomin som gjort att hojen inte är köpt.. och andra drömmar som jag velat förverkliga först..
en klok person har sagt att vi har brist på längtan i västvärlden.. vi kan oftast tillfredställa våra önsknningar och behov (de materiella iaf) omedelbums... vi mår bra av att längta..
så jag längtar ett tag till..
:)

Lyckliga Grodan sa...

jenny.. jag skulle faktiskt vilja ha en ny cykel också... den jag har är från -89, och allt är trasigt och rostigt på den.. kanske ska jag börja med den..
tror du det blir fint om jag har mitt röda skinnställ på mig när jag hojar omkring här.. på grusvägarna.. hihihi.. det tror jag..